top of page
OUR INGREDIENTS LIST

ULEI DE ARGAN BIO, VIRGIN

Uleiul de Argan este obținut din sâmburii fructelor arborelui de argan, nativ în Maroc, care crește pe zone restrânse, având nevoie de condiții climaterice specifice. Prin presarea la rece a sâmburilor se obține un ulei de înaltă calitate biologică și nutrițională, cu proprietăți remarcabile, care păstrează intacte toate principiile active ale sâmburelui bogat în acizi grași esențiali polinesaturați, tocoferoli, compuși fenolici antioxidanți și steroli.

  • anti-age, luptă contra efectelor îmbătrânirii cutanate

  • antioxidant, cu acțiune de neutralizare a radicalilor liberi

  • îmbunătățește fermitatea pielii, redă elasticitatea și suplețea pielii

  • restructurant, redă fermitatea și tonusul pielii

  • regenerator, cicatrizant și reparator, stimulează schimburile intracelulare și reînnoirea pielii

  • emolient și hidratant, menține echilibrul filmului lipidic al pielii

  • nutritiv și bogat în compuși care ajută la menținerea integrității și sănătății pielii

  • protector, limitează efectul factorilor externi și de mediu

ALANTOINA

Alantoina inclusă în compoziții cosmetice este un factor de regenerare și reparare a pielii, contribuie la sinteza colagenului, accelerează vindecarea și protejează pielea de factorii iritanți.

 

  • antiiritant și calmant

  • epitelizant, cicatrizant

  • protejează pielea sensibilă de factorii iritanți

  • stimulează reînnoirea celulelor pielii

  • keratolitic

  • accelerează procesul de vindecare și restaurare cutanată accelerează regenerarea țesuturilor
     

ULEI  CAPRILIS

 

Caprilis sau uleiul de cocos fracționat este un emolient non-gras, foarte ușor, penetrant și foarte stabil. Este versatil, se poate include în felurite preparate cosmetice, este potrivit și pentru tenul mixt, gras sau problematic, nu astupă porii și este extrem de plăcut pe piele.

  • are o textură foarte ușoară și mătăsoasă

  • se simte extrem de plăcut pe piele

  • este incolor, are miros neutru și este fluid la temperatura camerei

  • este potrivit pentru toate tipurile de ten

  • îmbunătățește penetrarea substanțelor active în piele

  • nu astupă porii, nu formează un strat gras pe piele, nu este comedogen

  • spre deosebire de uleiul de cocos, nu își schimbă vâscozitatea la variațiuni de temperatură

  • se emulsifică ușor

  • este foarte stabil oxidativ, suportă încălzirea

  • lasă luciu minim pe piele, un aspect satinat

  • este obținut exclusiv din ulei de cocos, fără ulei de palmier sau rapiță


EXTRACT DE CEAI VERDE BIO

Ceaiul verde este un arbust nativ în Asia în special în China. Pentru acest extract sunt valorificate frunzele tinere și mugurii plantei. Extractul de ceai verde este un ingredient anti-aging de excepție, apreciat pentru efectul de întârziere a procesului de îmbătrânire fizologică a pielii, este un excepțional activ antioxidant, antiinflamator, antiradicalar, cu acțiune de sporire a fermității pielii.

 

  • antioxidant puternic

  • antiinflamator

  • antiradicalar, neutralizează radicalii liberi

  • fotoprotector

  • ușor astringent

  • tonifiant, stimulează microcirculația

  • combate degradarea colagenului
     

COLAGEN VEGETAL

Colagenul este un element esențial al organismului. Este o proteină structurală ce se regăsește în mod natural în dermă, fiind responsabilă de structura și rezistența matricei extracelulare, de care depinde fermitatea și elasticitatea pielii.
În industria cosmetică se utilizează de regulă colagen de origine animală, există însă și alternative de origine vegetală, obținute prin biotehnologie.
Colagenul are capacitatea de a forma la suprafața pielii o peliculă fină și flexibilă, non-ocluzivă, care va ajuta la păstrarea nivelului optim de hidratare, contribuind în același timp la sporirea supleții și elasticității cutanate. Colagenul vegetal este compus din glicoproteine extrase din drojdie nemodificată genetic. Are proprietăți similare colagenului prezent în mod natural în piele. Colagenul vegetal este un activ ideal pentru îngrijirea oricărui tip de ten, îndeosebi a celui uscat, deshidratat sau matur, util de asemenea și pentru îngrijirea genelor, sprâncenelor și părului.

  • îmbunătățește hidratarea pielii, contribuie la menținerea optimă a nivelului de hidratare

  • protejează pielea de deshidratare și contra factorilor de mediu

  • filmogen, formează pe piele o peliculă protectoare fină, flexibilă, non-ocluzivă

  • contribuie la sporirea supleții și elasticității cutanate

  • sporește confortul pielii, netezește și catifelează tenul

  • îmbracă și fortifică firele de păr, conferă volum părului și genelor
     

DERMO-FILLER

Conceput pentru a imita rezultatele tratamentelor de lipofilling și lifting, este un activ cosmetic proiectat pentru reducerea semnelor îmbătrânirii structurale și densificarea pielii. Are în vizor pliurile nasolabiale, cearcănele adânci, pielea care atârnă.

Țesutul adipos subcutanat este responsabil pentru aspectul plin al feței. Odată cu vârsta, stratul de grăsime scade progresiv, ducând la apariția pliurilor nasolabiale profunde, a pielii ce atârnă în zona maxilarului inferior și a adânciturilor sub ochi.
Dermo-filler este capabil să crească volumul țesutului gras pentru un efect asemănător lipofillingului, dar printr-o metodă neinvazivă.

  • lucrează pentru un ten cu aspect mai ridicat și revigorat, întinerit

  • are în vizor îmbătrânirea structurală

  • luptă împotriva lipoatrofiei legate de vârstă

  • sporește depozitarea lipidelor

  • diminuează aspectul cutei nazogenice

  • umple liniile nazolabiale

  • ameliorează adânciturile sub ochi

  • ridică sprâncenele și zona pomeților

  • diminuează aspectul ridurilor și liniilor de expresie

  • îmbunătățește aspectul general al feței

VITAMINA E

Tocoferolul, sau vitamina E este esențială pentru sănătatea pielii. Vitamina E este prezentă în segmentele lipofile ale membranei celulare. Are un efect puternic antioxidant, protector împotriva degenerării cauzate de radicalii liberi, antiinflamator, regenerator.

Ca aplicație cosmetică este interesantă în special pentru îngrijirea pielii uscate, mature, deteriorate, pentru regenerare după expunerea la soare, protecție împotriva factorilor de mediu.

  • antioxidant potent

  • întârzie procesul de oxidare (râncezire)

  • agent stabilizator pentru uleiuri, unturi, preparate anhidre

  • activ cu proprietăți antirid, anti-aging, regeneratoare

  • calmant cutanat și antiinflamator

  • contribuie la buna funcționare a barierei naturale a pielii

  • protejează pielea de daunele factorilor de mediu

  • promovează epitelizarea, îmbunătățește elasticitatea pielii

     

FITOKERATINA

O soluție pur vegetală care înlocuiește în produsele cosmetice keratina de origine animală și are o compatibilitate remarcabilă cu cea regăsită în organismul uman. Este un activ important pentru produsele de îngrijire și igiena părului: șampoane, balsamuri, condiționatoare, măști, sprayuri de păr. Protejează firele de păr de influențe negative cum ar fi coafarea agresivă, periatul intens, razele solare, decolorarea, aplicarea soluțiilor de permanent. Este un activ de îngrijire intensivă pentru păr și piele.

Proteinele și derivatele acestora sunt utilizate de zeci de ani ca ingrediente pentru îngrijirea pielii și părului. În ultimii ani s-a apelat din ce în ce mai mult la cele de origine vegetală, iar greutatea moleculară are o influență decisivă asupra proprietăților cosmeticelor în care sunt incluse.

Spre deosebire de alte proteine hidrolizate această substanță este de tip "low-molecular" (250-1000 Dalton) ce constă în oligopeptide cu până la 10 aminoacizi. Activele microproteice penetrează adânc în firul de păr, aceasta fiind o condiție necesară pentru repararea, întărirea și protejarea părului din interior. Proprietățile sunt bazate pe teste de eficacitate.
Interesant este faptul că penetrarea acestei substanțe este mai puțin influențată de deteriorările precedente ale părului (decolorat, tratat cu soluție permanentă) decât de concentrație și de numărul de aplicații. 
O altă proprietate interesantă este substantivitatea și penetrarea în același timp: pătrunde adânc în firele de păr, iar moleculele mai mari se atașează pe firele de păr.

Părul are nevoie de hidratare, dar nu în exces! Părul hidratat în exces este dispus la deteriorare. Părul persoanelor trecute de prima tinerețe are o capacitate mai redusă de a reține apa, părul devine mai uscat, mai subțire și mai vulnerabil. Keratina vegetală nu este hidratant ci regulator de hidratare.

  • penetrează adânc în cortexul părului

  • efect imediat după doar 5 minute

  • formează un film protector semnificativ pe firele de păr

  • este eficient împotriva ruperii părului

  • efect antiinflamator pentru scalp

  • efect "hydrobalance" pentru păr, echilibrează hidratarea

  • moderează absorbția dar și pierderea rapidă a apei

  • protejează, repară și restructurează părul de la cuticule până la cortex

  • este substantiv pentru păr (se atașează și rămâne după spălare/clătire)

  • întărește firele de păr din interior

  • se absoarbe în mod preferențial în părțile mai vulnerabile ale firului de păr


GLICERINA

  • umectant, higroscopic, atrage și reține apa în piele

  • hidratant intens, ajută la menținerea apei în piele

  • bun solvent al substanțelor vegetale

  • catifelant și elasticizant al pielii


 

ULEI DE KUKUI

Uleiul de kukui este utilizat de mult timp în Hawai, recent a devenit apreciat și recunoscut în toată lumea. Este un ulei non-gras, foarte penetrant, util pentru aplicații capilare deoarece penetrează firul de păr și are proprietăți regeneratoare și reparatoare. Pentru ten și corp este interesant având în vedere că aduce beneficii atât pielii uscate, descuamate, deteriorate cât și pielii grase.

  • regenerator, restructurant

  • ajută la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii

  • reparator, regenerator cutanat

  • se absoarbe bine în piele și facilitează penetrarea altor ingrediente

  • penetrează fibra capilară

  • condiționator capilar, ajută la descâlcire și disciplinarea firelor
     

ACID HIALURONIC HMW

Considerat ca fiind un factor ideal de hidratare naturală și utilizat pe scară largă în cosmetică, acidul hialuronic cu masă moleculară mare formează un strat protector și umectant pe piele, are proprietăți lubrifiante, conferă o experiență senzorială excepțională pe piele.

 

  • umectant extrem de eficient, cu eliberare lentă

  • conferă hidratare de lungă durată

  • protejează împotriva deshidratării pielii

  • îmbunătățește aspectul pielii uscate

  • reduce descuamarea pielii pe față și corp

  • blând, bine tolerat de piele

  • poate menține o umiditate adecvată a pielii și părului

  • formează un film protector și tensor pe piele

  • poate reduce rugozitatea suprafeței pielii

  • poate reduce deteriorarea pielii cauzate de factori externi

  • promovează regenerarea pielii deteriorate

  • fortifică bariera naturală de protecție a pielii

  • conferă pielii un aspect mai uniform și neted, catifelat

  • diminuează aspectul liniilor și a ridurilor fine

  • poate îmbunătăți textura pielii, utilizarea pe termen lung poate face pielea mai tonifiată și elastic


ULEI ESENȚIAL DE LEMONGRASS BIO

Lemongrass, cunoscut și sub denumirea de iarbă de lămâie, citronella sau verbină de India, este o plantă perenă ce crește și se multiplică rapid, formând o adevărată rețea de rădăcini în sol. Este nativ în India unde și acum crește în sălbăticie. Planta este folosită în diverse zone ca și condiment, plantă medicinală dar și pentru proprietățile sale de parfumare și de respingere a insectelor.

 

EXTRACT DE LICORICE

 

Extractul este un activ complex cu utilitate în aplicațiile cosmetice ce au în vizor un efect antiinflamator forte, antibacterian și regenerator. Este benefic pentru piele problematică, îmbunătățește culoarea pielii, este util și pentru îngrijirea scalpului și igiena orală. 

Planta din care se obține extractul este una dintre cele 50 de ierburi fundamentale ale medicinei tradiționale chinezești. Este apreciată și utilizată deopotrivă de medicina tradițională Arabă, Greacă (Unani), Japoneză sau Vietnameză.

  • antiinflamator forte

  • antialergic

  • antibacterian

  • antihalenă, anticarie

  • regenerator cutanat

  • acțiune de inhibare a tirozinazei

  • uniformizant și luminator cutanat

  • antioxidant, combate semnele de îmbătrânire a pielii

  • calmant pentru piele și mucoase
     

EXTRACT DE MACA

Maca, o plantă sacră a incașilor, este originară din Peru zona Anzilor și este supranumită ginsengul peruvian. Maca este utilizată azi ca și aliment sau supliment alimentar sub formă uscată și măcinată, având o compoziție bogată, variată, rar regăsită într-o singură plantă. Este alcătuită din proteine, carbohidrați, aminoacizi, oligoelemente și acizi grași care îi conferă proprietăți energizante, de stimulare a sistemului imunitar, antianemice, antidepresante și chiar afrodisiace.
Este o caracteristică remarcabilă a acestei plante faptul că prezintă atât de multe substanțe concentrate în rădăcină. Sunt multe plante care conțin fiecare dintre aceste substanțe, dar este dificil de descoperit una singură care să conțină împreună aceste principii valoroase. 

  • multiplicarea celulară în rădăcina părului

  • stimularea creșterii părului pe termen lung

  • întărirea părului, fortificarea fibrei capilare

  • îmbunătățirea rezistenței rădăcinii părului la factorii de mediu

  • creșterea densității colagenului și elastinei la nivelul scalpului

  • creșterea adeziunii părului la scalp

  • prevenirea sau reducerea căderii părul


 

EXTRACT DE NALBĂ

Orice tip de ten poate beneficia de extractul de nalbă, un activ blând, cu proprietăți de hidratare, calmare și antiinflamatorii. Un ingredient cosmetic ideal pentru îngrijirea pielii deshidratate, sensibile sau iritate și în aplicații anti-aging.

  • hidratant, combate deshidratarea pielii

  • calmant cutanat, liniștește pielea iritată

  • antiiritant, antiinflamator

  • netezește și catifelează pielea

  • antioxidant, antiradicalar

  • combate îmbătrânirea cutanată
     

PANTHENOL

Din grupa vitaminelor B face parte acidul pantotenic – vitamina B5 – care este un element esențial pentru organism. Precursorul vitaminei B5 este panthenolul, care odată ce pătrunde în piele se transformă rapid în acid pantotenic, cu rol important în activitatea celulelor și a țesuturilor. Numele său derivă din cuvântul grecesc "panthoten" care înseamna "peste tot" și se găsește sub forma a doi izomeri: D si L, dar numai forma D este biologic activă – Dexpanthenol sau D-Panthenol.

Prin aplicarea pe piele a produselor ce conțin panthenol se stimulează sinteza keratinocitelor și proliferarea fibroblastelor (celule constitutive ale epidermei) favorizând astfel vindecarea leziunilor și accelerarea regenerării pielii, în plus, crește nivelul de hidratare și are efect antiinflamator.

La nivelul firului de păr panthenolul se fixează la suprafața keratinei, îl îmbracă și-l netezește, conferindu-i strălucire și vigoare sporită.

  • antiinflamator, calmează pielea afectată de iritații, mâncărimi sau arsuri

  • cicatrizant, promovează epitelizarea și repararea leziunilor

  • hidratant, menține hidratarea pielii, reduce procesul de deshidratare

  • fortifiant capilar, conferă strălucire fileor de păr, poate preveni despicarea firelor

  • întărește părul de la rădăcină până la vârfuri

  • calmează scalpul iritat, reduce senzația de mâncărime

PEPTIDE-COLL

 

Un activ cosmetic de înaltă clasă care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii. Acesta imită mecanismul propriu al organismului, stimulând simultan producția de colagen și protecția împotriva degradării colagenului, cu eficacitate anti-rid demonstrată.

Este un complex brevetat de peptide cu masă moleculară mică, obținut prin sinteză, care a fost conceput pentru a preveni formarea ridurilor și pentru a reduce aspectul acestora.

Ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, imită mecanismul propriu al corpului, stimulând simultan producția de colagen și protecția împotriva degradării colagenului, cu eficacitate anti-rid. Ambele activități funcționează sinergic pentru a menține integritatea structurală completă a pielii.

Oferă o îmbunătățire semnificativă a diferitelor tipuri de probleme ale pielii, ajută la îmbunătățirea structurii de bază a pielii, ajută la dezvăluirea unui aspect al tenului mai ferm, sculptat și cu pori rafinați, pentru o piele mai fină și cu aspect mai tânăr.

PEPTIDELIN

O peptidă foarte cunoscută și utilizată pentru ridurile de expresie și îmbunătățirea aspectului general al feței. Realizează relaxarea mușchilor responsabili de formarea ridurilor, cu eficacitate dovedită.
Este obținută prin sinteză și este considerată prima hexapeptidă revoluționară, cu efect antirid și lifting, pentru un ten cu aspect întinerit, relaxat.

EXTRACT DE RODIE

Rodia sau mărul de granat, este cunoscut pentru calitățile sale nutriționale și medicinale de excepție. La fel de prețios este însă și uleiul extras din semințele de rodie, bogat în substanțe antioxidante, polifenoli, fitosteroli și vitamine, ce a devenit recunoscut și apreciat pe bună dreptate ca activ cosmetic cu multiple virtuți.

Uleiul din semințe de rodie conține o serie de elemente ce se regăsesc rar în uleiurile vegetale utilizate în cosmetică, de pildă acidul punicic (>60%), care conform testelor și studiilor științifice promite regenerare tisulară, acțiune antimicrobiană și antiinflamatoare, îmbunătățirea elasticității pielii, sau izomerii CLnA (>15%) ce acționează pentru diminuarea degradării colagenului, reducerea răspunsului inflamator și a efectelor fotoîmbătrânirii cauzate de expunerea la razele UV.

 

  • antioxidant forte, reduce efectele negative ale proceselor oxidative

  • antiradicalar, luptă împotriva efectelor razelor ultraviolete și a factorilor de mediu

  • antirid, cu acțiune de prevenire a formării ridurilor

  • anti-age, contracarează efectele și semnele îmbătrânirii

  • regenerator, restructurant, stimulează mecanismele de reparare a pielii

  • emolient, elasticizant, stimulează proliferarea keratinocitelor
     

ULEI ESENTIAL DE ROZMARIN BIO

Uleiul esențial de rozmarin chemotipul cineole este obținut prin distilarea ramurilor unei specii de rozmarin ce crește în nordul Africii, ce se deosebește prin profilul de compuși activi de celelalte chemotipuri - rozmarin camforat și rozmarin verbenone - fiecare având aplicații și proprietăți specifice.

  • revitalizant pentru piele și scalp

  • antiseptic, bactericid potent, fungicid

  • tonic al sistemului circulator

  • tonic al sistemului nervos
     

ULEI DE ROSA MOSQUETA

Arbustul sălbatic Rosa Mosqueta aparține familiei rosaceelor, este asemănător cu măceșul nostru, crește însă în Anzii sud-americani. Are tulpină spinoasă și flori colorate în roz. După ofilirea și căderea florilor rămân fructele (măceșe) de culoare roșie, în interiorul cărora se găsesc semințele din care se extrage acest ulei prețios.
Aparține aceleiași specii cu măceșul nostru însă acest soi de Chile - sau Trandafir Chilian cum se mai numește, diferă prin concentrația în compuși activi: carotenoide, vitamina C, E, K și F (acid linoleic și linolenic).

Uleiul de rosa mosqueta este recunoscut pentru capacitatea de ameliorare a cicatricilor rezultate după răni, leziuni acneice sau operații chirurgicale. Aplicarea regulată a acestui ulei stimulează procesul natural de regenerare a pielii, producerea de colagen și elastină, refacerea membranei celulare, estomparea ridurilor și refermizarea pielii.

 

  • regenerator, favorizează reînnoirea țesutului cutanat

  • cicatrizant, recunoscut pentru îmbunătățirea aspectului și texturii pielii, stimulează refacerea epidermei

  • antirid, atenuează ridurile și netezește ridurile superficiale

  • anti-age și antioxidant, întârzie îmbătrânirea pielii și reduce efectele de photoaging (foto-îmbătrânire)

  • îmbunătățește fermitatea pielii, redă suplețea,elasticitatea și tonusul țesutului cutanat

  • emolient și protector al barierei hidrolipidice a pielii

TRIKENOL PLUS

Este un complex de origine naturala, ale carui ingrediente active sunt destinate tratamentului pielii grase predispuse la acnee. Este un amestec de 4-Terpineol, extract de coaja de salcie alba, imbogatit cu derivati de acid salicilic, avand eficacitate dovedita antiacnee, antiiritanta, antiseboreica si actiune keratolitica.
 

EXTRACT DE RĂDĂCINĂ DE TURMERIC

Exista studii care demonstreaza eficacitatea comparativa a extractului de turmeric cu unele produse medicamentoase, in ceea ce priveste efectul acestuia asupra caderii parului, mancarimii si matretii. Este un ingredient care revigoreaza si curata scalpul ramanad in acelasi timp delicat pentru acesta.

EXTRACT DE SÂNGELE DRAGONULUI

În america latină, seva de culoare roșu închis secretată de specia de arbori Dracaena cinnabari iar mai apoi din Croton lechleri, nativi pădurilor ecuatoriale de la poalele Anzilor peruvieni, a fost utilizată din timpuri străvechi ca remediu pentru pielea deteriorată, afectată de răni, ciupituri, ulcere sau arsuri, fiind considerat un pansament lichid. În zilele noastre, o serie de studii științifice pun în evidență proprietățile de cicatrizare și regenerare dermică ale extractului de sângele dragonului, proprietăți bazate pe conținutul mare de alcaloizi (taspine), tanini, catechine, proantocianidine și lignani.

Proantocianidinele au o acțiune importantă de combatere a radicalilor liberi, având un rol cheie în întârzierea îmbătrânirii pielii. Proantocianidinele sunt unul dintre cei mai eficienți ucigași cu radicali liberi cunoscuți. Testul in vitro a demonstrat că acestea sunt de 50 de ori mai eficiente decât vitamina E și chiar mai eficiente decât vitamina C.

  • cicatrizant, reparator al pielii

  • regenerator dermic, luptă împotriva îmbătrânirii premature a pielii

  • antioxidant, antiradicalar, combate stresul oxidativ

  • anti-aging, combate semnele îmbătrânirii pielii

  • stimulator asupra fibroblastelor, redensifică rețeaua de susținere a pielii

  • îmbunătățește stratificarea și coeziunea celulară a epidermei

  • stimulează sinteza de colagen, sporește tonusul și fermitatea pielii

  • astringent, antiinflamator, antibacterian lejer
     

INGREDIENTELE NOASTRE

ARGAN
ROSA
TURMERIC
PANTHENOL
TRIKENOL
MACA
SANGELE DR
COLAGEN V
KUKUI
FITOKERATINA
LEMONGRASS
ROZMARIN
PEPTIDE
PEPTIDELIN
DERMO-FILLER
RODIE
E
CEAI VERDE
CAPRILIS
LICORICE
GLCERINA
NALBA
ACID HIALURONIC
ALANTOINA
bottom of page